top of page

Inlägg

1,6 miljoner från Kulturrådet för 2024!

Kollaborativet har beviljas 1,6 miljoner av Kulturrådet från bidraget stärkt kultur i skolan för 2024! Stort tack för förtroendet!


Bidraget betyder att vi kan fortsätta jobba med våra scenkonstnärliga format och erbjuda elever i den anpassade grundskolan, gymnasieskolan och specialförskolan sinnliga scenkonstupplevelser dit de kan komma eller direkt i skolan!

Vårt arbete att sprida kunskap kring det konstnärliga arbetet vi gör och hur vi jobbar mot och med målgruppen barn och unga med funktionsvariationer kommer fortsätta och fördjupas genom fortbildning till pedagoger inom anpassad skola samt seminarier och workshops för scenkonstbranchen, tjänstepersoner och politiker.

Vi kommer även fortsatt kunna samverka nationellt med Scen:se och Fritt Spelrum Sverige genom konstnärliga laborationer, fortbildning och påverkansarbete.


Vi kommer till flera olika platser i Sverige under 2024, håll utkik i våra sociala medier eller här på hemsidan.


Foto: Johan Danielsson

Fotot är taget från den medskapande processen Taktilitetens vokabulär på Valdemarsro Gymnasium

Syntolkning: En ganska mörkt rum som är ljussatt med grönt, blålila och rosa ljus är befolkat av många personer. Några sitter andra står. I förgrunden syns smala rep med runda objekt påträdda, en hand håller i repet. En ungdom sitter nära repet och skrattar.

Comentários


bottom of page