top of page

Inlägg

Avslutningsdagar på …när vi lyser för varandra… år 1.

Förra veckan samlades kärntruppen i projektet …när vi lyser för varandra… för att utvärdera våren och planera projektets år 2.

Vi är åtta stycken som är fast anställda i projektet i lite olika grad och vi har än så länge ingen egen lokal utan hyr in hos på en kontorsplats på Resurscentrum (RC) i Kulturhuset Mazetti och har en lagerlokal i Svedala. Det innebär att vi har en något splittrad nomadtillvaro. Ellen Spens, projektledare & scenkonstnär, är heltidsanställd och är i princip alltid på scen när föreställningen spelar. Charlotte Elm Ravn, kreativ producent, är halvtidsanställd och har under våren delvis arbetat från Österlen där hon bor och delvis inne på RC med Ellen. Gabriella Jäderlund, teckenspråkig kommunikatör, är också halvtidsanställd är också nästan alltid tillsammans med ensemblen vid föreställningar och workshops. Elin Kattler och Lisbeth Hagerman, scenkonstnärer, är anställda på 37,5 % vardera och alternerar vid föreställningar. Dana Lötberg, ljusdesigner, Erik Rask, ljud- och projektionsdesigner samt Astrid Hemer Nordenhake, scenograf, är anställda på 25% vardera och alternerar som tekniskt ansvarig scenkonstnär vid föreställningar. Därutöver har vi Birgitta Ozolins, som är timanställd som teckenspråkskonsulent. I vår har vi alla endast varit samlade när vi gästspelade på Unga Klara i Stockholm, så det är mycket som ska avhandlas när vi väl har gemensam arbetstid.

Under veckan som gick hann vi utvärdera våren, gå igenom ramarna för år 2, prata om vad var och en kan och vill bidra med, lägga arbetsschema, spåna på hur de olika processerna med våra samarbetsparter skulle kunna se ut, ta små och stora praktiska beslut och sist men inte minst sommarboostat varandra. Boosten ser ut att bli en tradition och en mycket fin sådan. Det går ut på att var och en berättar vad hen uppskattar med var och en hos sina arbetskompisar. Det är mycket starkt och laddat att både tänka koncentrerat på varandra i enbart positiva ordalag och att sedan få ta emot så många fina och uppriktigt menade ord. En går ut i sommaren 3 meter högre och fylld av kärlek!

Comments


bottom of page