top of page

Inlägg

Biblioteket som plats för extraspråkligt berättande-samtal 6 november

Tänk om orden inte är så viktiga. Tänk om språket sitter någon annanstans och låter annorlunda. Tänk om språket känns snarare än hörs. Tänk om biblioteket kan vara en plats där alla former av berättande får finnas och uttryckas. Tänk om!


Välkomna till ett samtal om vad berättande är, kan vara, eller bli! Samtalet utgår från projektet Extraspråkligt berättande som genomfördes under våren 2023, i en rumslig och sinnlig kommunikation mellan fyra parter: Oxiebiblioteket, elever och pedagoger från den anpassade grundskolan Sockerbruksskolan, den taktila konstnären Laura Blake och Kollaborativet.


Samtalet kommer kretsa kring vad vi, de olika parterna i projektet, upplevde och upptäckte i processen men också om tankarna framåt och hur vi kan tänka om för att skapa ett mer inkluderande samhälle och mer specifikt bibilotek. Vi önskar vidga perspektiven på vem som får ta plats på biblioteket, som ett av samhällets viktigaste offentliga rum men också lyfta frågan hur en kan göra. Samt såklart ställa frågan om vad som redan görs.


Syntolkning: Händer rör färgade träpinnar


Medverkande

Samtalet pågår mellan Ellen Spens, scenkonstnär Kollaborativet, Herman Müntzing, ljudkonstnär Kollaborativet, Tove Mörkberg, kulturpedagog Oxiebiblioteket, Lara Ulusoy, pedagog Sockerbruksskolan och modereras av Ylva Gislén, författare och docent i konstnärlig gestaltning vid Lunds universitet. Vi hoppas att ni som kommer vill delta i samtalet med oss.


I samband med samtalet finns möjlighet att i pausen besöka det iscensatta rummet, bibliotekets berättarrum, som användes under processen med eleverna, känna på materialen och förnimma ljud och ljus.


PLATS, DATUM och anmälan

Datum & tid: Måndag 6 nov kl 13.00-15.00

Plats: Oxiebiblioteket, Lertegelvägen 128, Oxie.

Arrangemanget är gratis och anmälan görs till: jonna.wakeham@kollaborativet.se senast 26 oktober!

Lokalerna är tillgängliga och samtalet kommer vara ljudförstärkt. Kontakta oss gärna om övriga behov finns. Vi bjuder på fika!


Varmt välkomna!

Önskar Kollaborativet & Oxiebiblioteket


Projektet fick stöd från Region Skånes Nya berättelser och berättarformer för barn och unga samt från Experimentspåret.


Comments


bottom of page