top of page

Inlägg

Emellan samtal #1 i Göteborg 12 oktober

Mötas i ett öppet utforskande - Hur gör vi det?

Vilka utvecklingsperspektiv kan öppna sig mellan vetenskaplig forskning i relation till konstnärlig verksamhet såväl som till pedagogik? Hur förhåller sig formulerade kunskaper till den kroppsliga erfarenheten? Hur kan vi mötas i ett öppet utforskande? Vad kan vi tillsammans skapa? Och vart är vi på väg?


Välkomna att delta i ett samtal där vi tar avstamp i fenomenologisk teori, konstnärlig praktik och pedagogiska perspektiv. Tillsammans rör vi oss mellan orden, den kroppsliga erfarenheten, kunskapssyner, samhället och så mycket mer.

Foto: Johan Danielsson. Syntolkning: Kroppar som svarta siluetter mot en stor yta av skiftande färger.


Emellan samtal # 1 arrangeras med anledning av att Kollaborativet gästar Göteborg med scenkonstupplevelsen Mellan oss emellan för och med elever och pedagoger i anpassad skola. En omslutande upplevelse för alla sinnen, stund för delaktighet och påverkan av ett skeende i gemenskap.


PLats & Anmälan

Vi bjuder på kaffe, te och smörgås! Deltagande är gratis men anmäl i förväg till jonna.wakeham@kollaborativet.se


Datum & tid: Lördag 12 oktober Kl. 11-13

Adress: Spinnstudion, Järntorget 7, Göteborg

Lokalen och toaletter är tillgängliga för alla. Har du en större permobil är entrén vid Mellangatan 1b bäst att använda. Uppge i anmälan så kommer vi ner och öppnar alt ger dig koden, vilket känns bäst.


Använd TD, för att se hur lokalerna är tillgängliga


Medverkande

Helena Dahlberg

Docent i vårdvetenskap, fil.dr. i idéhistoria och Feldenkraispedagog, och hon är verksam vid Institutionen för vård och hälsa vid Göteborgs universitet. Helenas forskning handlar om gränslandet mellan teori och praktik, mellan vetenskaplig kunskap och kroppslig erfarenhet. Utgångspunkten rör sig mellan den fenomenologiska filosofin och kroppens rörelse i praktiken. Hennes undervisning sker i dramapedagogik, Feldenkrais och teoretisk metodologi, och om mellanrummet mellan det praktiska och det teoretiska.


Emma Gran

Utbildad koreograf (MA Choreography), lekpedagog (original play och DIR Floortime) samt utbildad inom dans- och rörelseterapi. Emma arbetar på en anpassad grundskola med lek och dans i grupp eller enskilt, för att stärka elevers kommunikativa och samspelsförmåga, självkänsla och kroppsuppfattning. Emma och Helena har ett pågående samarbete kring praxis och reflektion i dans sedan många år.


Kollaborativet

Kollaborativet är en scenkonstgrupp baserad i Malmö. Signifikativt är att gruppen skapar sinnlig scenkonst där kroppens rörelse och sinnligt språkande uttryck utgör den sceniska gestaltningens många möjligheter till kommunikation, upplevelse och förundran. Gruppen genomför kontinuerligt medskapande samarbetsprocesser med barn och unga med funktionsnedsättningar och deras pedagoger samt har en pågående dialog med forskare. Helena Dahlberg är en av dem och hennes avhandling Vad är kött? Kroppen och människan i Merleau-Pontys filosofi (2013) om Maurice Merleau-Pontys filosofi, har varit mycket central för Kollaborativets filosofiska utgångspunkter inom den konstnärliga verksamheten.

Från Kollaborativet medverkar Lisbeth Hagerman (dansare/koreograf), Astrid Hemer Nordenhake (scenograf), Herman Müntzing (ljudkonstnär), Meike Deppert (ljussättare), och Ellen Spens (scenkonstnär/projektledare).


Emellan samtal 1# arrangeras av Kollaborativet i samarbete med Helena Dahlberg.


Kollaborativets verksamhet möjliggörs med stöd från Kulturrådet, Region Skåne, Malmö Stad och Svenska Postkodlotteriets stiftelse.

Comments


bottom of page