top of page

Inlägg

Fokus på Syntolkning på Perceptions Nätverksträff 17 april

Välkomna på nätverksträff med Perception - Skånes nätverk för inkluderande scenkonst! Vi ses den 17 april kl. 14.00-16.00 hos Teater 23 på Djäknegatan 7 i Malmö.


Dagens agenda

En nätverksträff med fokus på att får mer kunskap om hur vi kan inkludera personer med synnedsättning i våra program, produktioner och arbetsplatser men också få mer inblick i vad den kan innebära att leva med en synnedsättning. Perception är så glada att Narjes Al-Ansari, ljudtekniker på Teater 23 sedan 8 år kommer hålla i två pass för att fortbilda oss i nätverket!


⚫ Hej och välkomna! Kort presentationsrunda av alla i rummet.


⚫ Dagens värd Teater 23 genom producent Thomas Teller Jönsson berättar kort om verksamheten. Teater 23 har en lång historia, en av Sveriges längsta!, som fri grupp för barn och unga och driver sin verksamhet i ett fantastiskt gammalt hus med magiska vindar och källare med fynd från medeltiden.


⚫ PASS 1: Vad är en synnedsättning och vad innebär det att leva med en synnedsättning? Narjes Al-Ansari, ljudtekniker på Teater 23 berättar och delar erfarenheter.


Paus & fria samtal


⚫ PASS 2: Vad är syntolkning och hur gör man? Hur görs syntolkning med en syntolk på plats i scenrummet och hur fungerar syntolkning med förinspelade repliker? Hur fungerar tekniken som publiken får när de kommer till teatern? Narjes Al-Ansari berättar hur hon arbetar och vi får tillfälle att ställa alla våra frågor.Avrundning och nästa nätverksträff!


Praktisk info

Datum & tid: onsdag 17 april kl. 14.00 - 16.00

Plats: Teater 23, Djäknegatan 7 i Malmö.

OSA: Anmäl vem/vilka som vill komma till senast 15 april! Ange om du behöver någon form av hjälpmedel extra stöd, syntolkning eller teckenspråkstolkning. Det finns fika!


Varmt välkomna!

Hälsar styrgruppen via Jonna/ Kollaborativet och Marie /Skånes dansteater


Kommande nätverksträffar 2024

18 sept kl 14.00-16.00 - På Teaterhögskolan Malmö

20 nov kl 14.00-16.00 - På Skånes Dansteater


Logotyp av Erik Rask

Comentarios


bottom of page