top of page

Inlägg

Konferens - Allmänna Arvsfonden

Idag deltar Kollaborativet i konferensen "Sprider erfarenheter" som arrangeras av Allmänna Arvsfonden i Stockholm. Vi är på plats för att dela med oss kring erfarenheter från projektet "...när vi lyser på varandra.." som Kollaborativet genomförde med stöd från Allmänna Arvsfonden.

"..när vi lyser för varandra.." utsågs av Allmänna arvsfonden till ett av 2019 års GULDKORN med följande jurymotivering: Projektet har tillsammans med målgruppen, barn och unga som använder teckenspråk, undersökt och utvecklat vad teckenspråk är och kan vara i en konstnärligt utforskande kontext. Med stor nyfikenhet har projektet skapat en hybrid mellan pedagogiskt och konstnärligt material för att förtydliga vikten av teckenspråk för både teckenspråkiga och hörande. Arbetssättet har inspirerat många och satt sina avtryck inte minst inom förskolevärlden.

Konferensen pågår en heldag och fokuserar vi på hur kultur- och idrottsprojekt kan främja barns och ungas psykiska och fysiska hälsa.

Vi deltar i konferensen genom Ellen Spens, projektledare för "…när vi lyser för varandra…" som sitter med i ett panelsamtal med forskarna Anna Lund, Inger Eliasson tillsammans med Ante Andersson projektledare från "We & Sports".

Tack för inbjudan att medverka!

Foto: Kollaborativet


Syntolkning: En stor svart skugga av en hand synd i mitten av bilden. Skuggan avtecknas på en rund melerade yta som liknar glas. Färgerna på den glasliknande ytan är orange, gult och lite grönt, troligtvis målade med en svamp för det finns fläckar som är helt transparenta. Lampan som skapar skuggan har ett gult ljus.

Comments


bottom of page