top of page

Inlägg

Mellan oss emellan deltar på Bibu 2024!

Äntligen får vi berätta att vi deltar under Bibu - scenkonstbiennal för barn och unga 2024 med vår nya storskaliga sinnliga scenkonstupplevelse Mellan oss emellan som vi i detta NU skapar för fullt!

Vi ses på bästa Dunkers Kulturhus i Helsingborg i maj! Datum och tider släpps 14 mars. Då offentliggörs också de 3 programpunkter vi deltar med i seminarieprogrammet!

Foto: Johan Danielsson

Syntolkning: Vita tyger och ringar av trä hålls av händer och armar. Ett starkt lilablått ljus färgar bakgrunden en ungdom sitter i mitten av bilden. Grafik från Bibu med oranga bubblor med titeln samt text att Dunkers presenterar Mellan oss emellan.


Om Mellan oss emellan

Mellan oss emellan är en omslutande scenkonstupplevelse för alla sinnen – tillsammans utforskar vi ett universum av material vars unika egenskaper väcker vår hörsel, syn, rörelse och känsel till liv. En plats för närvaro och gemenskap där allas förmågor har en självklar plats.


Mellan oss emellan är Kollaborativets nya storskaliga sinnliga scenkonstupplevelse som utformats i en nära samarbetsprocess med elever och pedagoger på Valdemarsro anpassade gymnasieskola i Malmö under hösten 2023 som haft processnamnet Taktilitetens vokabulär. Upplevelsen är taktil, auditiv och visuell och tillåter alla uttryck och utlopp.


OM BIBU

Bibu är Sveriges viktigaste mötesplats med, för och om professionell scenkonst för en ung publik - en arena där alla vi som arbetar med barn, unga, scenkonst och kultur samlas varannan vår för att uppleva och diskutera den viktiga scenkonsten för barn och unga.


Kollaborativet deltog under Bibu 2022 med produktionen Jag är tid, jag är rum- en sinnlig upptäcktsresa samt 1 workshop och ett seminarium inom temaspår Funktion.

Comments


bottom of page