top of page

Inlägg

Premiär Mellan oss emellan 16 mars på Inkonst

I mars har vi premiär på vår nya storskaliga sinnliga scenkonstupplevelse Mellan oss emellan. Under premiärveckan har vi 4 offentliga tillfällen 2 lördagar i rad. Resterande veckodagar är inköpt av Malmö kulturförvaltning och erbjuds elever och pedagoger inom den anpassade grundskolan. Spelplatsen är Inkonst i Malmö, en scen som vi har ett återkommande samarbete med och som vi med glädje återkommer till!


Om Mellan oss emellan

Mellan oss emellan är en omslutande scenkonstupplevelse för alla sinnen – tillsammans utforskar vi ett universum av material vars unika egenskaper väcker vår hörsel, syn, rörelse och känsel till liv. En plats för närvaro och gemenskap där allas förmågor har en självklar plats.


Mellan oss emellan är Kollaborativets nya storskaliga sinnliga scenkonstupplevelse som utformats i en nära samarbetsprocess med elever och pedagoger på Valdemarsro anpassade gymnasieskola i Malmö under hösten 2023 som haft processnamnet Taktilitetens vokabulär. Upplevelsen är taktil, auditiv och visuell och tillåter alla uttryck och utlopp.

Foto: Johan Danielsson


Information till Besökarna

Alla är varmt välkomna att uppleva utifrån sina unika förutsättningar och förmågor! Tillgängligt med rullstol. Det går att röra sig fritt i rummet, samt gå ut vid behov. Rummet innehåller olika sinnliga intryck samt material som besökarna får interagera med om de vill. Bitvis och delvis kan scenrummet ha dämpad belysning och kan uppfattas som stillsamt. Men det finns inget krav eller förväntan på att vara stilla eller tyst. Innehåller inget talat språk. Antal platser per föreställning är ca 15 personer. I scenkonstupplevelsen kommer det finnas 3 scenkonstnärer och 1 tekniker under hela tiden. Gruppen har stor vana att möta och bemöta barn och unga med varierade funktionsnedsättningar och deras nära vuxna i sina sinnliga scenkonstupplevelser.


Fysiskt tillgänglighet: Inkonst är en tillgänglig spelplats och har en tillgänglighetsanpassad toalett. För att komma till scenrummet åker vi hiss en våning ner från entréplan.

 

Offentliga speldatum: 16 & 23 mars kl 11.00 & 13.00. Dörrar öppnas 30 min innan start.


Längd: ca 1 timme

 

Spelplats: Inkonst, Bergsgatan 29, Malmö 

 

 

Biljettpris: 80 kr/ barn 120 kr/vuxen


FrÅgor & funderingar innan besöket? Kontakta oss!

Har du frågor inför ditt besök så tveka inte att kontakta oss!

Kontakta Jonna Wakeham Ölund, producent via mail: jonna.wakeham@kollaborativet.se  eller på telefon: 070-0064361


Om det skulle underlätta för ditt barn att i förväg få bilder på de scenkonstnärer som finns på plats kan ni titta under vår flik Verksamhet - Kollaboratörer och leta upp Meike, Ellen, Herman och Lisbeth. I vissa fall kan även andra medverkande delta, vill du vara 100% säker på vilka 4 scenkonstnärer som deltar till det speltillfälle du bokat så maila gärna och dubbelkolla med oss.


Medverkande

Medverkande från Kollaborativet: Marta Cicionesi (scenograf), Meike Deppert (ljussättare och tekniker), Astrid Hemer Nordenhake (scenograf, rekvisitör) Herman Müntzing (ljudkonstnär), Lisbeth Hagerman (koreograf och dansare), Chiara Pellizzer (kostym- och textilkonstnär), Erik Rask (ljudkonstnär och grafisk formgivare), Ellen Spens (scenkonstnär), Jonna Wakeham Ölund (producent), Johan Danielsson (foto & dokumentation)


Kollaborativet är en scenkonstgrupp med sin bas i Malmö och verksam i gränssnittet mellan rörelse, performance och bild-/installationskonst. I nära samarbetsprocesser med barn och elever på specialförskola och anpassad grundskola tar Kollaborativet fram visuella, auditiva och taktila scenkonstupplevelser som syftar till att nå många – oavsett språk, ålder eller funktion.

 

bottom of page