top of page

Inlägg

PREMIÄRVECKA!

Det har varit en hektisk och arbetsam vecka, som det i och för sig brukar vara inför premiärer… Men nu är föreställningen sjösatt och på väg ut i Skåne!

I tisdags hade vi den första provpubliken i vår replokal/verkstad på Underverket. Det var hörande 2-3 åringar från en förskola i området. Då var scenografin inte helt färdig, inte heller kostymerna. Men provpubliken ville gärna tillbaka in i scenografin efter föreställningens slut…


IMG_9169

I torsdags morse skulle allt köras och byggas upp för första gången i Hässleholms kulturhus inför de pedagogiska fortbildningsdagen LIVSVIKTIGT samma dag. Dagen inleddes med att Josette Bushell- Mingo höll ett mycket givande seminarium som utgick från hennes erfarenheter som konstnärlig ledare på teckenspråkiga Tyst Teater. Hon pratade om mänskliga rättigheter, intersektionalitet, vikten av att läsa människor även med sitt sjätte sinne m.m. Det var en jättefin introduktion till vår föreställningen som pedagogerna fick se efteråt. Den s.a.s. riktiga publiken som var inne i scenografin var en grupp döva 2-3 åringar. Seminariedeltagarna såg det hela utifrån genom två öppna väggar i det slutna rum vi spelar i samt genom live-filmning på en stor skärm vid sidan av. Lite speciell upplevelse för alla inblandade, men det gick bra. Barnen var intresserade och många i publiken uttryckte sin uppskattning. Efter föreställningen visade vi dokumentation från vår process på Motetten och Jeanette, pedagog på Motetten, berättade om deras upplevelse av vårt samarbete. Sen var det rivning och tillbakafärd till Malmö, där vi byggde upp allt igen inför fredagens genrep.


Livsviktigt

På fredagen kom förskolan Motetten till Danscentrum Syd för att se föreställningen, som de är i allra högsta grad är medverkande i, både genom våra workshops, men också i form av filmat material i föreställningen. Det var en rörande upplevelse både för oss och pedagogerna på Motetten.

I väntan på insläpp tittade barnen på dansbilder och inspirerades.


Motetten på genrep

I söndags var det så äntligen premiär! Vi spelade tre föreställningar, eftersom varje föreställning bara rymmer 30 pers. Vår publik spände mellan 10 månaders bebisar och grånade 70-plussare, hörande, hörselskadade och döva om vart annat. Flera uttryckte att de blev inspirerade och många blev mycket rörda av den ömsinta ton föreställningen har. Jag tror att vi har skapat en liten pärla! Tyvärr har vi ännu inte lyckats ta några bra föreställningsbilder. Här kommer en bild tagen från utsidan av det slutna rum vi spelar i.


premiär

Comentários


bottom of page