top of page

Inlägg

RÖRA!-PERforMANCE, VISNINGAR & Seminarium

RÖRA! på Malmö Konsthall C-salen

 

Att röra, beröra och göra rörelse. Inuti och runt om. En utställning där du får känna, klämma, krama, titta, lyssna, låta, uppleva och finnas till.

 

I utställningen medverkar elever från Valdemarsro anpassade gymnasieskola. Utforska rummet, materialen, livet och tillsammansskapande utifrån var och ens unika förmågor!


Utställningen är öppen 24.06.01-24.08.21 och under perioden genomför vi även följande arrangemang - alltid gratis och för alla att delta och uppleva!

Visning


Kollaborativet bjuder in till visning av RÖRA! Tillsammans tar vi del av utställningen, följt av samtal med möjlighet till frågor och reflektioner. Under visningen berättar Kollaborativet om utställningens intentioner, dess tillkomst och om arbetsprocessen med eleverna på Valdemarsro anpassade gymnasieskola. I RÖRA! bjuds du som betraktare in till att känna, krama, titta, lyssna och uppleva.


Vad: Visning

När: Onsdag 5.6, klockan 14.15-15.05 & onsdag 15.8 kl 14.15-15.05

Var: C-Salen

Fri entré


Plats för mångfald

Med denna utställning vill Kollaborativet synliggöra barn och unga med funktionsnedsättningar i deras kreativa processer och låta dem ta plats på Konsthallen som offentligt rum. Samtidigt är intentionen att erbjuda barn och unga en plats där var och ens unika sätt att interagera och uppleva världen är välkommet och väntat. 

Performance


Att skapa rörelse, beröring och närvaro. Inuti och omkring oss. Känna, trycka, omfamna, betrakta och lyssna. I samband med utställningen RÖRA! bjuder Kollaborativet in till utställningsrummet för en performance, ett gemensamt spännande skeende mellan besökare, material och objekt, bildprojektioner och ljudlandskap.


När: Onsdag 5.6, klockan 17.00-17:50 & onsdag 14.8 14.15-15.05

Var: C-Salen

Fri entré


Skapande tillsammans

Under hösten 2023 genomförde Kollaborativet en medskapande konstnärlig process tillsammans med elever och pedagoger på Valdemarso anpassade gymnasieskola i Malmö. Processen pågick under 12 veckor på plats på skolan. Känselsinnet och vår upplevelse av rörelse undersöktes tillsammans med eleverna i mötet med olika material och objekt, ljusförändringar och ljudskapande i rummet. Processen lade grunden för scenkonstupplevelsen ”Mellan oss emellan” som hade premiär i mars på Inkonst i Malmö. I utställningen RÖRA! finns dokumentation i form av foto, film och ljud från processen med eleverna på skolan samt från spelperioden av ”Mellan oss emellan” på Inkonst. 


Seminarium – Vem får höras och synas i konstens rum?


Vem får ta plats i konstens rum? Är konsten tillgänglig för alla? I samband med utställningen RÖRA! bjuder Kollektivet in till seminarium, ”Vem får höras och synas i konstens rum?”. Samtalet kommer att kretsa kring frågor relaterat till inkludering och mångfald inom konst och konstvärlden. I panelen sitter Marie Wetterstrand, bildlärare på Valdemarsro anpassade gymnasieskola, Ylva Brännström, konstpedagog på Malmö Konsthall och Ellen Spens, scenkonstnär i Kollaborativet. Ylva Gislén modererar samtalet.


Vad: Seminarium

När: Onsdag 21.8, klockan 17:30-18:30

Var: C-Salen

Fri entré


Samtliga foton är tagna av Johan Danielsson.


Läs mer och håll koll via https://malmokonsthall.se/ där du kan läsa om både utställningen RÖRA! och alla arrangemang!

Kommentare


bottom of page