top of page

Inlägg

Utlysning - Hemma på Vintergatan!

Är du del av en familj med ett eller flera barn med funktionsnedsättning? Finns det en längtan efter konst- och kultur att uppleva tillsammans, skapande utifrån barnets egna förmågor, stunder av glädje, närhet och gemenskap? Upplever du samhällets funktionshinder som oöverstigliga att hantera? Dina erfarenheter och din kunskap är ovärderlig!

Foto: Johan Danielsson. Syntolkning: En ungdom, sittande i sin rullstol och med i grön tröja rör med ena handen vid en tygcirkel med stänk av bivax. Ett par händer håller tygcirkeln.


Nu söker vi familjer som vill medverka för att utveckla projektets hemmaformat! Är det du och din familj?

Kontakta oss redan idag. Vi hör av oss i augusti då vi kan berätta mer och vid intresse boka in ett möte! Skriv till oss på kontakt@kollaborativet.se så får du svar av Jonna eller Ellen.

Kollaborativets scenkonstnärer har en mångårig erfarenhet av att möta barn och unga med varierande funktionsuppsättningar och deras nära vuxna i sinnliga scenkonstupplevelser.

Vi ser fram emot att höra från er!


Vårt projekt Nära dig och Vintergatan - Delaktighet i kulturlivet där Du är och vill vara syftar till att öka delaktighet och synlighet i kulturlivet bland de barn och unga med funktionsnedsättningar som sällan eller aldrig närvarar vid offentliga kulturupplevelser. Projektet verkar för att långsiktigt undanröja de hinder som finns för att barnen och deras familjer ska känna sig väntade, välkomna och kunna delta utifrån sina unika förutsättningar och förmågor.


Läs mer om projektet i sin helhet här på hemsidan under fliken Aktuellt, välj rubrik Nära dig och Vintergatan!


Projektet är finansierat av @postkodlotteriets_stiftelse och pågår under 2 år.


Foto: Johan Danielsson. Syntolkning: En ungdom skymtas mitt i ett skratt mellan två vita tyger.Comments


bottom of page