top of page

Inlägg

Bokrelease!

Välkomna på bokrelease för Kollaborativets antologi Jag är tid jag är rum - 18 feb kl 16-18 på Inkonst i MalmöVad är det att uppleva konst? Var i kroppen pågår själva förnimmelsen? I hjärnan, i örat, i handflatan? Vad är sinnligt kunskapande? Och på vilket sätt är konsten besläktad med leken? Det är några av frågorna som Kollaborativet och inbjudna skribenter utforskar i antologin Jag är tid jag är rum. Med sina skilda perspektiv har texterna i antologin gemensamt att de pockar på läsarens uppmärksamhet och uppmanar till att skifta utkikspunkt. Bara därifrån går det att förnimma det tidigare okända, få syn på det tidigare icke sedda, tänka det tidigare icke tänkta. Hedvig Ljungar (red)

Datum: Lördag 18 februari Tid: Kl 16.00-18.00 Plats: Inkonst Adress: Bergsgatan 29, Malmö. Dörrarna öppnas kl 16.00 och vi bjuder på dryck och tilltugg. Antologin finns att köpa på plats! Fri entré och ingen föranmälan krävs. Lokalen är tillgänglig och arrangemanget teckenspråkstolkas.

Antologin innehåller texter från Fanny Ambjörnsson (Professor i genusvetenskap vid Stockholms universitet & författare), Jonna Bornemark (Professor i filosofi vid Södertörns högskola & författare), Helena Dahlberg (Docent & lektor i idéhistoria vid Göteborgs universitet & Feldenkraispedagog), Ylva Gislén (författare, översättare & oavlönad docent i konstnärlig forskning vid Lunds universitet), Liselott Mariett Olsson (Docent i pedagogik vid Malmö universitet), Herman Müntzing (Ljudkonstnär Kollaborativet), Tove Mörkberg (Kulturpedagog & författare), Ellen Spens (Scenkonstnär Kollaborativet), Erika Svantesson (Trefaldig funkisförälder, forskningskommunikatör & utbildad stödpedagog) och Hedvig Ljungar (red.) Grafisk formgivning av hela boken: Erik Rask. Engelsk översättning: Katarina Trodden


Program

Pågår mellan 16.20-17.40

  • Introduktion och bakgrund till antologin Jag är tid jag är rum av Hedvig Ljungar, redaktör och Ellen Spens från Kollaborativet

  • Tystnad ljud rörelse med Kollaborativet

  • Tove Mörkberg läser sin text Om Stella ur antologin

  • Hedvig Ljungar i samtal med Tove Mörkberg, Ylva Gislén samt Erik Rask, Ellen Spens och Herman Müntzing från Kollaborativet.

  • Jonna Bornemark på länk Om den sinnliga revolutionen

Rummet kommer att erbjuda möjlighet att ta del av material som används i våra sinnliga scenkonstupplevelser och alla oavsett ålder, språk eller funktion är välkomna att känna sig hemma.

Varmt välkomna! Önskar Kollaborativet

Comentarios


bottom of page