top of page

Seminarium & samtal

Antologi

Vad är det att uppleva konst? Var i kroppen pågår själva förnimmelsen? I hjärnan, i örat, i handflatan? Vad är sinnligt kunskapande? Och på vilket sätt är konsten besläktad med leken?

Det är några av frågorna som Kollaborativet och inbjudna skribenter utforskar i antologin Jag är tid jag är rum. Med sina skilda perspektiv har texterna i antologin gemensamt att de pockar på läsarens uppmärksamhet och uppmanar till att skifta utkikspunkt. Bara därifrån går det att förnimma det tidigare okända, få syn på det tidigare icke sedda, tänka det tidigare icke tänkta.

Hedvig Ljungar (redaktör)

Antologin innehåller texter från Fanny Ambjörnsson (Professor i genusvetenskap vid Stockholms universitet & författare), Jonna Bornemark (Professor i filosofi vid Södertörns högskola & författare), Helena Dahlberg (Docent & lektor i idéhistoria vid Göteborgs universitet & Feldenkraispedagog), Ylva Gislén (författare, översättare & oavlönad docent i konstnärlig forskning vid Lunds universitet), Liselott Mariett Olsson (Docent i pedagogik vid Malmö universitet), Herman Müntzing (Ljudkonstnär Kollaborativet), Tove Mörkberg (Kulturpedagog & författare), Ellen Spens (Scenkonstnär Kollaborativet), Erika Svantesson (Trefaldig funkisförälder, forskningskommunikatör & utbildad stödpedagog) och Hedvig Ljungar (red.) Grafisk formgivning av Erik Rask.

Omslag för Kollaborativets Antologi. Design av Erik Rask.
Uppslag från innehållsförteckningen i Kollaborativets antologi
Ett uppslag med text av Tove Mörkberg från Kollaborativets Antologi
Ett uppslag med text av Jonna Bornemark från Kollaborativets Antologi

Beställning av antologin
Jag är tid, jag är rum

200 kr inkl moms + frakt

Tack för din beställning!

Vi kommer kontakta dig om hur du går vidare med betalning.

Taktilitetens vokabulär - Blogg

Kollaborativets medskapande process med Valdemarsro anpassade gymnasieskola under hösten 2023.

file9.jpg

Smooth

Senaste inläggen som rör forskningsprojektet Smooth.

IMG_0070.jpeg