top of page

Aktuellt

PHOTO-2024-04-02-15-14-10_edited.png

Nära dig och vintergatan

- Delaktighet i kulturlivet där du är och vill vara

Alla barn har rätt att delta i konst- och kulturlivet. Detta är en byggsten i samhällsdemokratin och en lagstadgad rättighet enligt Barnkonventionen. Trots detta är det ett faktum att många barn- och unga med funktionsnedsättningar, sällan eller aldrig deltar eller syns vid konst- och kulturaktiviteter inom de offentliga rummen.

 

Detta är ett problem som vi skulle vilja försöka vara en liten del av lösningen på. Tack vare ett tvåårigt projektstöd från Svenska postkodstiftelsen kan vi genomföra Nära dig och Vintergatan - Delaktighet i kulturlivet där du är och vill vara, med projektstart 1 april 2024.

AffischWebBanner.jpg

Mellan oss emellan

- Vår senaste scenkonstupplevelse på turné

Sinnlig och omslutande scenkonst

Ett nu att tillsammans dela

med olika förutsättningar och förmågor

Mellan oss emellan är en omslutande scenkonstupplevelse för alla sinnen – tillsammans utforskar vi ett universum av material vars unika egenskaper väcker vår hörsel, syn, rörelse och känsel till liv. En plats för närvaro och gemenskap där allas förmågor har en självklar plats.

 

Mellan oss emellan är Kollaborativets nya storskaliga sinnliga scenkonstupplevelse som utformats i en nära samarbetsprocess med elever och pedagoger på Valdemarsro anpassade gymnasieskola i Malmö under hösten 2023 som haft processnamnet Taktilitetens vokabulär. Upplevelsen är taktil, auditiv och visuell och tillåter alla uttryck och utlopp.

Röda slöjtyg med flicka.jpeg

Röra!

- Utställning på Malmö Konsthall 1 juni - 21 Augusti

Att röra, beröra och göra rörelse. Inuti och runt om. En utställning där du får känna, klämma, krama, titta, lyssna, låta, uppleva och finnas till.

 

Under hösten 2023 genomförde Kollaborativet en medskapande konstnärlig process tillsammans med elever och pedagoger på Valdemarso anpassade gymnasieskola i Malmö. I utställningen RÖRA! finns dokumentation i form av foto, film och ljud från processen med eleverna på skolan samt från spelperioden av Mellan oss emellan på Inkonst.

 

Med utställningen vill vi synliggöra barn och unga med funktionsnedsättningar i deras kreativa processer och låta dem ta plats på Konsthallen som offentligt rum. 

 

RÖRA! riktar sig både till familjer som har barn med funktionsnedsättning såväl som till andra människor i samhället som har liten eller ingen kunskap eller kontakt med den breda gruppen barn och unga olika funktionsnedsättningar.

Senaste inläggen

Enskilda händelser inom verksamheten som vi även delar i våra kanaler på sociala medier.

file7.jpg

Nära dig och Vintergatan

Projektets blogginlägg

file7.jpg

Nyhetsbrev

Kollaborativet har ett nyhetsbrev som skickas ut ungefär varannan månad. I detta sammanfattar vi vad som hänt sedan sist och vart vi är på väg.

Fyll i din e-post i formuläret för att börja prenumerara.

bottom of page