top of page

Aktuellt

Taktilitetens vokabulär

- En Medskapande process på valdemarso anpassade gymnasium

Utforskandet kommer ske i en nära samarbetsprocess med Valdemarsro anpassade gymnasieskola i Malmö, en process som lägger grunden för en ny fullskalig sinnlig scenkonstupplevelse med premiär under våren 2024. Processen, som pågår med eleverna i 12 veckor under hösten 2023, kan ses som ett pärlband av återkommande publika möten med eleverna och deras pedagoger. Dessa möten fungerar både relationsskapande och blir avgörande för det konstnärliga utvecklingsarbetet med fokus på det taktila uttrycket. Vi har uppfattat den potential det taktila uttrycket har för att kunna nå och skapa förutsättningar för delaktighet och engagemang hos alla. Därför vill vi i detta projekt utforska detta närmare och på djupet. Med start i mitten av augusti.

process_edited.jpg

Mellan oss emellan

- Processblogg för kommande produktion

Följ oss när vi under årets första månader skapar vår nya produktion. En omslutande scenkonstupplevelse för alla sinnen – där vi tillsammans kommer utforska ett universum av material vars unika egenskaper väcker hörsel, syn, rörelse och känsel till liv. En plats för närvaro och gemenskap där allas förmågor har en självklar plats.

Mellan oss emellan är Kollaborativets nya storskaliga sinnliga scenkonstupplevelse som utformats i en nära samarbetsprocess med elever och pedagoger på Valdemarsro anpassade gymnasieskola i Malmö under hösten 2023 och som har premiär på Inkonst den 16 mars!

En film om Kollaborativets arbete

En film av Martin Möller / Kasia Film samt Kollaborativet som visar delar av ett panelsamtal på Bibu scenkonstbiennal samt klipp från bakom kulisserna när Kollaborativets produktion "En sinnlig upptäcktsresa" byggs upp och förbereds. Två perspektiv som kompletterar varandra i att ge en känsla av vad verksamheten innefattar.

 

Medverkande i panel:

Ellen Spens - Scenkonstnär och projektledare i Kollaborativet

Liselott Mariett Olsson - Docent i pedagogik, Malmö Universitet

Tove Mörkberg - Kulturpedagog och förälder Ylva Gislén - Docent i konstnärlig forskning, Lunds Universitet 

Musik: Erik Rask

Senaste inläggen

Enskilda händelser inom verksamheten som vi även delar i våra kanaler på sociala medier.

file7.jpg

Mellan oss emellan - Blogg

Processen att skapa en sinnlig scenkonstproduktion.

file9.jpg

Taktilitetens vokabulär - Blogg

Kollaborativets medskapande process med Valdemarsro anpassade gymnasieskola under hösten 2023.

file9.jpg

Nyhetsbrev

Kollaborativet har ett nyhetsbrev som skickas ut ungefär varannan månad. I detta sammanfattar vi vad som hänt sedan sist och vart vi är på väg.

Fyll i din e-post i formuläret för att börja prenumerara.

bottom of page