top of page

Inlägg

Lilla SPiralen i Region Hallands Kulturkatalog!

Under höst 2024/vår 2025 ingår Kollaborativet i Region Hallands kulturkatalog med vår sinnliga scenkonstupplevelse Lilla Spiralen!

Perfekt för den anpassade skolan och för offentliga platser som vill skapa program för alla att delta oavsett funktion och med äppelmärkning som ger 75 % subvention på totalpriset.

Foto: Casper Wijlhuzien Syntolkning: Händer från två individer möts i ett material som släpper igenom ljus. Rummet är ljussatt med grönt, lila och blåaktigt ljus i olika lager och distanser.


OM LILLA SPIRALEN

Lilla spiralen talar till våra sinnen. Ett rum och en stund, där vi tillsammans kan utforska kroppen som språk, i kommunikation med olika material och med varandra. 


Lilla Spiralen är en taktil, auditiv och visuell scenkonstupplevelse som tillåter alla uttryck och utlopp. Materialen ger oss sinnliga förnimmelser som lätt, tungt, höjt, hårt, mjukt, lent, obehagligt, ljust, mörkt, varmt, kallt och mycket mer.


Lilla Spiralen är ett mindre format av Spiralens mitt som skapades i nära samarbetsprocess med elever och pedagoger på den anpassade grundskolan Mellanhedsskolan i Malmö.


PRAKTISK INFO och Bokning

Lokal: Kan byggas upp på bibliotek eller i ett större klassrum/aula.

Publik: Max 8 personer inklusive personal/nära vuxen.

Längd: Cirka 45 minuter.

Målgrupp: Barn och unga med funktionsvariation, ålder 3-19 år.

Pris: totalpris 35 000 kr ex moms/ för en hel spelvecka. Scenkonstupplevelsen är äppelmärkt vilket betyder att 75 % av totalpriset återbetalas via subvention.

Antal tillfällen/upplägg: 1 byggdag (ofta måndag) och 4 dagar (tis-fre) med 3 st föreställningar á 8 personer/tillfälle. Fredag eftermiddag river vi. Vi kan på en vecka nå 96 personer (barn inklusive deras assistenter/pedagoger).Om det finns intresse för t.ex. en anpassad skola och en kulturinstitution/bibliotek att samverka kring en bokning är vi öppna för det, ofta innebär det att vi stannar 1–2 dagar för att erbjuda 2–4 offentliga scenkonstupplevelser. Observera att det behöver vara samma spelplats.

Så är du kulturombud inom anpassad skola, programläggare eller producent så är det bara att boka, vi vill gärna komma till Halland!


För frågor tveka inte att kontakta Jonna Wakeham Ölund, producent på jonna.wakeham@kollaborativet.com

Comments


bottom of page