top of page

Inlägg

Vi bygger oss in mot SPIRALENS MITT

Under flera veckors tid har vi arbetat med scenrummet till vår kommande produktion Spiralens mitt. Vi har byggt, sytt, prövat och justerat i Karavans produktionsstudio ”Halvan”. Men scenografin har till stor del tillverkats i Marta Cicionesis ateljé i Ravlunda. Dessutom har Chiara Pellizzer skapat en betydande del av rummet från Italien. Vi har kommunicerat via länk för att allt ska kunna bli så passande som möjligt, innan flyttkartongerna skickats med lastbil genom Europa.

Vissa delar av rummets scenografi har tillverkats på Holma Smedja på Österlen.
Parallellt med att scenografin och materialen kommit på plats har Casper Wijlhuizen riggat tekniken och programmerat ljussättningen.

Grupper med provbesökare har varit svårt under denna coronaperiod med strikta restriktioner. Några elevgrupper har vi dessvärre inte kunnat möta inom rummets work-in-progress. Men vi hade ett väldigt fint möte med Ylva Gislén och Liselott Olsson som gör nedslag i projektets processer. Dessutom har några av våra egna familjemedlemmar och vänner besökt rummet i grupper om 2-4 personer. I samtal med våra gäster har jag, Ellen Spens, Lisbeth Hagerman och Herman Müntzing lyssnat till reaktioner och reflektioner. På så sätt försöker vi hitta ytterligare vägar för att förfina vårt förhållningssätt i detta rum, i dessa möten, där vi till stor del vill lämna öppet vad som kan uppstå.

Nu påbörjar vi bygget på Malmö Konsthall, där Spiralens mitt flyttar in i C-salen.

Comments


bottom of page